Destinacije :: Zadarska regija ::

Zemunik Gornji je malo mesto smešteno u Ravnim Kotarima, najvećoj plodnoj zaravni na hrvatskom primorju. Mesto je u neposrednoj blizini aerodroma u Zadru, na 20-ak km je i sam grad Zadar, pa samim tim i more. Na ovom području dominiraju plodna polja, uz autohtone biljne zajednice submediteranskog rastinja.

Mesto je malo i mirno, a bitiše sopstvenim laganim ritmom. Vetrovi su manje zastupljeni nego na obali, a tišine je znatno više. Uređenost i arhitektura mesta je na veoma pristojnom nivou i nudi prijatan ugođaj. U Zemuniku ćete naći prodavnice, pekare, mesare i ostale radnjice koje vam mogu zatrebati.

Župna crkva Kraljice Mira

U obližnjem Donjem Zemuniku nalazi se župna crkva Kraljice Mira. Kulturno umetnička društva su takođe aktivna tokom cele godine, pa je smotra njihovih priredbi još jedna lepa aktivnost kojoj vredi posvetiti pažnju. Ovaj gradić popunjava još i par kafića i po koji restoran. Neku ozbiljniju zabavu potražite severno ili južno od naselja, a na kraju dana se vratite u svoj smeštaj i odmorite od gužve i galame.

Jadransko more sa jedne i Novigradsko druge strane, daju prelep izbor plaža kao i znamenitosti koje, na putu ka tamo, možete videti i škljocnuti aparatom. Na raspolaganju su vam plaže: Borik, Diklo, Kolovare, Punta Bajlo, Vitrenjak, Puntamika, kao i mnoge druge.

Predlažemo Vam da posetite

Zadar je naravno uvek opcija za dnevne izlete, ali i večernju šetnju. Ovaj stari mediteranski grad sa zanimljivom istorijom dugom 3.000 godina i veoma vrednim kulturnim nasleđem sigurno će vas opčiniti svojom lepotom. Takođe, ovde u Zadru imate na raspolaganju veliki izbor restorana, pa obavezno uživajte u nadaleko čuvenoj i veoma ukusnoj mediteranskoj kuhinji, osladite se maraskinom i probajte liker od višanja.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Zemunik Gornji
Rent-A-Car - Zemunik GornjiIzleti/Ekskurzije - Zemunik Gornji
Drugi gradovi Zadarska regija