Destinacije :: Korčula ::

Prižba je simpatično naselje koje se prostire uz samu obalu mora, na južnoj obali ostrva Korčula, dužinom od 5km, počevši od uvale Gršćrica, pa sve do područja Pripčapca i Vinačca. Ovaj simpatični gradić je 4km udaljen od susednog, Brne, 8km od naselja Smokvice, 10km od Blata, 17km od Vele Luke, a 40km od grada Korčule. Obala u Prižbi je razuđena i sastoji se od nekoliko manjih uvala i dva poluostrva, Rataka i pomenutog Prišćapca.

Turističko naselje Prišćapac

Prišćapac je ujedno i malo turističko naselje sa svim propratnim turističkim sadržajima, te šljunkovitom plažom. U ovom seocetu, meštani su se nekada bavili gotovo jedino ribarenjem, dok je danas to pretežno turističko mesto, izuzetno pogodno za ljude koji čeznu za mirnim i opuštajućim odmorom, daleko od vreve i buke mondenskih letovališta.

Manastir Sestara Milosrdnica

Na poluostrvu Ratak, u centru Prižbe, nalazi se šljunkovita plaža i mali manastir Sestara Milosrdnica. Okolina ovog ljupkog mediteranskog seoca puna je prelepih pejzaža koji se ogledaju u bogatim vinogradima, starim plemićkim vilama, koje odišu posebnim šarmom, kao i  četinarskim šumama, simbolom ovog dela Mediterana.

Prižba ima svešto Vam je neophodno za bezbrižan odmor

Biciklističke staze i slabo prometni putevi idealni su za obilazak biciklima, koji se u ovom mestu mogu iznajmiti. U Prižbi se nalazi nekoliko restorana, barova i kafića gde posetioci mogu uživati pijuckajući svoja omiljena pića ili uživajući u nekom od izvanrednih morskih specijaliteta ili kvalitetnih domaćih vina. Za ljubitelje nešto drugačijeg vida letovanja u ovom mestašcu nalazi se i kamp. Tu su i pošta, kao i prehrambene prodavnice, neophodne za bezbrižan odmor, a u okviru apartmanskog naselja Pripćapac nalazi se i picerija, kao i sportski i ronilački centar.

Ostrvca u blizini: Stupa, Crklica, Sridnjak i Vrhovnjak

Poseban dragulj mestašca Prižba su četiri nenaseljena ostrvca “obučena“ u borovu šumu, sa mnogo idealnih mesta za sunčanje i kupanje. Do njih se može stići malim motornim čamcima koji se takođe u Prižbi mogu iznajmiti. Ostrvca se zovu: Stupa, Crklica, Sridnjak i Vrhovnjak.

Plaža u centru Prižbe

U Prižbi i okolini ima kako šljunkovitih, tako i betoniranih i stenovitih plaža. Na glavnoj plaži u centru Prižbe nije prevelika gužva, a svakako je moguće pronaći spokoj, mir i osamljenost na nekoj od malo udaljenijih, neuređenih plaža, kao i na plažama na okolnim ostrvcima. Ova glavna plaža je šljunkovita, veoma prostrana, a gosti se, u toku najtoplijeg dela dana mogu skloniti u hladovinu borovih stabala.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Prižba
Rent-A-Car - PrižbaIzleti/Ekskurzije - PrižbaDrugi gradovi Korčula