Destinacije :: Krk ::

Pinezići su malo letovalište na prelepom ostrvu Krk. Nalaze se u zapadnom delu ostrva koji se naziva Šotovento, i na oko 9km severozapadno od grada Krka. Ovo nije baš priobalno naselje, već je nekoliko stotina metara udaljeno od obale (oko 500m) i udobno smešteno iznad uvala Sveta Fuska i Torkul. Predeo od Pinezića do obližnjih Linardića kroz istoriju, a i danas se naziva Kambun, koji kao ribrasko naselje datira iz ranog srednjeg veka. Danas Pinezići imaju samo 213 stalnih stanovnika, ali tokom letnjih meseci više hiljada turista dolaze na ovo veoma popularno mesto.

Pinezići su mesto koje je u novije vreme mnogo uložilo u turizam i postalo turistička destinacija koja mami sve veći broj turista. Goste privlače lepe uređene šljunkovite i betonirane plaže okružene morem i borovom šumom koje su idealan izbor za miran odmor, a naročito za porodice sa decom. U Pinezićima i okolini postoji veliki broj smeštaja: hotela, vila, apartmana za iznajmljivanje, a tu je i kamp. Ovde ćete naći i benzinsku stanicu, par piljara, pekara, i igralište za decu.

Plaža Pinezići

Plaže su obogaćene sadržajima za decu, ali i odrasle, poput akvaparka. Uz obalu se nalazi šetalište kojom se može stići do bezbroj manjih netaknutih plažica.  Glavna plaža se nalazi u predivnoj uvali Jert, a karakteriše je uvek čisto i prozirno more, a ima i dosta prirodnog hlada zbog drveća koje se nalazi u zaleđini plaže. Tu su i dva bara na plaži sa ležaljkama i suncobranima, a ovde možete iznajmiti pedaline i džet ski. Takođe, tu su i kabine za presvlačenje, tuševi i toaleti. Ova plaža je i nosilac Plave zastave. Automobil nije nužan, ali je poželjan, jer vam daje opcije istraživanja brojnih uvala i plaža koje nudi ostrvo Krk.

Trajektna luka Valbiska koja povežuje ostrvo Krk sa ostrvima Cresom i Rabom udaljena je 3km od Pinezića, pa su za goste koji ovde letuju nezaobilazni izleti na susedna ostrva.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Pinezići
Rent-A-Car - PinezićiIzleti/Ekskurzije - Pinezići

Drugi gradovi Krk