Destinacije :: Ostrvo Čiovo ::

Okrug Donji je maleno mestašce u okviru opštine Okrug. Ono, zajedno sa Okrugom Gornjim predstavlja najčešći izbor turista za boravak prilikom posete ostrvu Čiovo. Nalazi se na zapadnom delu ostrva. Okruženo je prelepim borovim šumama, makijom i drugom bujnom mediteranskom vegetacijom, a skrovitim plažama i povučenim uvalama ne zna se ni broj. Pored toga, ponuda taverna sa čuvenim dalmatinskim specijalitetima, restorana, barova i kafića je značajna i zajedno sa blizinom grada Trogira koji je pod zaštitom UNESCA, pružiće svojim posetiocima sve ono što očekuju od dobrog i kvalitetnog odmora.

Crkvica Svetog Jovana Krstitelja

Osim što okolinu Okruga i dva, nekada tradicionalna ribarska seoca, mogu obilaziti bilo biciklom, bilo pešaka, posetioci, mogu uživati i u znamenitostima. U Okrugu Donjem, nalazi se crkvica Sv. Jovana Krstitelja, za koju se ne zna tačno kada je sagrađena, ali se pominje još u XVII veku. U njoj je smešten i mali oltar, kao i maleni kip Svetog Jovana Krstitelja.

Dešavanja u Okrugu Donjem

Takođe u ovom ljupkom mestu se nekoliko puta u toku leta održavaju ribarske zabave prilikom kojih se organizuju koncerti, nastupi mnogobrojnih grupa i drugi vidovi zabave koji će posetiocima svakako upotpuniti vreme odmora i zabave u ovom mirnom mestašcu.

Plaže u blizini Okruga Donjeg

Plaže u blizini Okruga Donjeg su idealno mesto za boravak porodica sa decom budući da je more na većini ovih plaža plitko, tako da se maleni kupači mogu bezbrižno brčkati, a njihovi roditelji biti opušteni u pogledu njihove bezbednosti. Plaže su mahom šljunkovite ili betonirane, a mesto se nalazi na odličnom položaju za ronjenje i windsurfing.

Plaža Rudej

Plaža Rudej je lepa mala plaža, pokrivena sitnim kamenčićima i okružena bujnim borovim šumama koje će pored predivnog mirisa tokom celog dana pružati zaklon ukoliko je sunce prejako. U blizini plaže nalazi se i mala marina gde prelep pogled na okolinu upotpunjavaju i brodići. Malo dalje se nalazi i stenje i kamene ploče za one turiste koji žele da pronađu savršenu osamu i intimu, a postoji i betoniran deo koji može poslužiti kao skakaonica.

Plaža Kava

Plaža Kava se nalazi u blizini samog dela naselja Kava, tako da su u njenoj okolini prodavnice, kafići i restorančići. Na ulazu je smešten veliki parking za automobile koji se ne naplaćuje, a oni gosti koji se potrude i porane, mogu zauzeti i jednu od manjih šljunkovitih plažica, idealnu za parove i porodice, smeštenu među stenjem na kojima će uživati u velkom stepenu privatnosti.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Okrug Donji
Rent-A-Car - Okrug DonjiIzleti/Ekskurzije - Okrug Donji

Drugi gradovi Ostrvo Čiovo