Destinacije :: Krk ::

Na severozapadnom delu ostrva Krk, u Kvarnerskom zalivu nalazi se šarmantni mali gradić Njivice. Ovo mirno ribarsko mesto prepuno je peskovitih i šljunkovitih plaža, skrivenih stenovitih uvala i ponosi se svojim “plavim zastavama“ – međunarodnom oznakom besprekorno čistih plaža vrhunskih prirodnih karakteristika, kristalnog mora, dobrom ponudom kafića i obaveznih spasilačkih službi.

Nekada ovaj mali gradić čije se stanovništvo bavilo ribarstvom, stočarstvom i uzgojem maslina, počeo je da se razvija u periodu između dva svetska rata, kada se ovde grade prvi hoteli. Danas su Njivice jedno od najlepših turističkih mesta u ovom delu hrvatskog primorja, koje pored izvanredne prirode karakteriše i bogata i raznovrsna turistička ponuda.

U Njivicama se organizuje mnoštvo kulturno-umetničkih događaja

Uz gotovo idealne prirodne uslove i smeštajnu infrastrukturu koja je na zavidnom nivou, Njivice nude i zabavne i kulturne događaje na otvorenom, koji se odigravaju gotovo svakodnevno. Na taj način, možete upoznati tradicionalni folklor i starinske običaje, slušati a cappella koncerte i žive nastupe na promenadi, gde se nalaze i plesni podijumi. Tokom letnjeg perioda gradska galerija ugošćuje renomirane umetnike, te nemojte propustiti da vidite šta ima u ponudi i oplemenite svoj ostanak umetničkim doživljajem.

Plaže u Njivicama

Centar ovog mediteranskog gradića čini luka, koju sa obe strane okružuju velike i popularne plaže, na kojima ćete pronaći i kafiće i plažne barove, a za sve koji imaju avanturistički duh i više vole da se na moru osame, čitavo priobalje Njivica je jedna šarolika plaža sa mnogobrojnim uvalama i stenovitim plažicama od kojih su neke dovoljne tek za peškir ili dva.

Njivice poseduju prelepu promenadu

U centru gradskog života, tamo gde prestaju plaže, počinje promenada, sa kafićima i restoranima, kulturnim sadržajima i suvenirnicama, koja je svakako jedno od najzanimljivijih primorskih šetališta, jer krivuda obalom mora, provlačeći se kroz borove šumarke i sa dužinom od čitavog kilometra čini romantičnu šetnju u bilo koje doba dana.

Njivice nude široku ponudu aktivnosti za sve ljubitelje sporta

Čitavo ostrvo Krk, pa i Njivice, nudi raznovrsne mogućnosti za aktivan odmor. Ovde ćete pronaći divne staze za šetnju i biciklizam, sportske terene za fudbal i košarku, odbojku na pesku, ali i široke mogućnosti za aktivnosti na vodi, iznajmljivanje barki i čamaca, pomorske obilaske ostrva, jedriličarstvo ili pecanje.

Kako stići do Njivica

Stara izreka kaže da ne vode svi putevi u Rim, već na Krk, te se do ovog ostrva može doći i kopnenim Krčkim mostom, a sa mora trajketima, ili avionom od Rijeke, koja je od centra ostrva udaljena nekih 60-ak km. A, kada se već nađete na zlatnom ostrvu Krk, iskoristite svoj odmor da upoznate raznovrsne kulturne znamenitosti po kojima je ostrvo dobilo i čuveni epitet kolevke kulture, obiđete neke od zvanično najlepših plaža na čitavom svetu, napravite izlet brodom do obližnjih ostrva Pag ili Rab, ili što da ne – provozate se hidrogliserom do Venecije.

U Njivicama možete pronaći širok spektar tipova i vrsta smeštaja

U Njivicama možete pronaći veoma raznovrsne tipove smeštaja, od udobnih privatnih vila do luksuznih hotela, a za one kojima je boravak u prirodi imeprativ, ovde postoji i sasvim opremljen kamp, u kom ćete naći i tuševe i česme, ali i bungalove, pa se slobodno može reći da Njivice imaju da ponude ponešto za baš svakoga.

Uživajte u bezbrižnim večernjim šetnjama u ovom predivnom mestu

Večernji izlasci neminovno počinju i završavaju se na gradskoj promenadi, u nekom od raznovrsnih kafića i barova, a ni gastronomi neće ostati kratkih rukava. Ovde se nalaze neki od najboljih restorana domaće i interancionalne kuhinje, gde ćete imati priliku da uživate u sepcijalitetima podneblja, i vrhunskim domaćim vinima. Nikako ne propustite da probate neke od lokalnih čudesa, kao što su ručno pravljene, domaće „šurlice“ ili fenomenalni slatki „presnac“ od ovčjeg sira mladog tek jedan dan.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Njivice
Rent-A-Car - NjiviceIzleti/Ekskurzije - Njivice

Drugi gradovi Krk