Destinacije :: Ostrvo Čiovo ::

Na prelepom, mirnom i slikovitom ostrvu Čiovo, na samo 3 km udaljenosti od važnog i divnog starog jezgra Trogira, što može predstavljati jednu prijatnu šetnju, nalazi se letovalište Mastrinka. Ovo spokojno, ljupko mestašce, idealno za porodični odmor ili uživanje u opuštanju na prelepim plažama i prekrasnom pogledu na beskrajno plavetnilo kristalnog Jadrana i okolna zelena brda.

Mastrinka je nekada bila sastavni deo Arbanije, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi, ali je od 2001. godine, samostalno naselje. U njegovoj blizini, nalazi se i mesto Slatine, kao i Žedno, smešteno u unutrašnjosti ostrva.

Ima svega oko 200 stanovnika, a uglavnom ga sačinjavaju dvospratnice sa prelepim vrtovima, punim mediteranskg cveća i bilja, između kojih se protežu uske uličice. U okviru mesta nalazi se nekoliko restorana, gde gosti mogu uživati u prijatnom ambijentu i izuzetnoj tradicionalnoj kuhinji, kao i nekoliko prehrambenih prodavnica, gde se može nabaviti sve ono što je potrebno na letovanju.

Manastir i crkva Sveti Krst (XV vek)

U obližnjoj Arbaniiji smešten je dominikanski manastir i crkva iz XV veka Sveti Krst. Za njegovo osnivanje i izgradnju zaslužan je pripadnik dominikanskog reda, Nikola Milinović, koji je ohrabrio građane tadašnjeg Trogira da za to traže dopuštenje od pape Eugena IV. Crkva u sklopu manastira posvećena je Hristovom raspeću. Zvonik je podignut uz jugozapadni ugao crkve. Sa spoljne strane severnog zida manastira, smeštena je mala plaža, a u blizini se nalazi i lučica, sa zanimljivim brodićima i čamcima, koji svakako doprinose opštem ambijentu Mediterana.

Ovaj manastir je deo jednog od prelepih pejzaža koji predstavlja deo pogleda sa lepo uređene šljunkovite plaže koja se prostire duž čitavog priobalnog dela Mastrinke.

Gradska plaža u Mastrinci

Gradska plaža u Mastrinci je dugačka i šljunkovita, zapljuskuje je bistro i čisto more i u njenom okruženju se nalaze bujni četinari i palme koji obezbeđuju prijatnu hladovinu i omogućavaju uživanje u popodnevnoj dremci. Na pojedinim delovima plaža je betonirana. U blizini se nalazi i parking, gde vlasnici automobila mogu ostaviti svoja vozila, a na nekim mestima postoje kabine za presvlačenje i može se iznajmiti pedalino.

Plaža Pantan

Plaža Pantan svoje mesto je pronašla u blizini Trogira, nedaleko od Mastrinke. Na njenoj istočnoj strani postoji predivna borova šuma koja će svim onima koji vole da se, za vreme najveće žege sklone u hlad obezbediti idealan zaklon. Plaža je dugačka oko 500 metara, kombinovano peščana i šljunkovita, što je, između ostalog čini pogodnom za porodice sa decom. Na plaži ima tuševa i mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani. Takođe, ima nekoliko barova, od kojih je najpoznatiji Mosquito, gde posetioci mogu uživati u solidnoj ponudi pića, sladoleda i hrane.

Plaža Sv. Krst

Plaža Sv. Krst smeštena je u blizini naselja Arbanija. Šljunkovita je i na njoj postoji velika ponuda vodenih sportova i prilika za rekreaciju. Naročito je pogodna za porodice sa decom. U blizini se mogu pronaći mnogi restorani, prodavnice, kafići i drugi sadržaji, u kojima se posetioci ove plaže mogu razonoditi.

Plaža Sv. Jere

Plaža Sv. Jere je predivna šljunkovita plaža, u uvali Miševac, smeštena nadomak istoimene kapelice. Pružiće vam prirodnu zaštitu od sunca u seni borova koji se nalaze u blizini plaže. Nedaleko je i kafić u kome se možete okrepiti i uživati u nekom od osvežavajućih koktela ili nekom drugom hladnom piću.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Mastrinka
Rent-A-Car - MastrinkaIzleti/Ekskurzije - Mastrinka
Drugi gradovi Ostrvo Čiovo