Destinacije :: Ostrvo Vir ::

Na severoistočnoj strani ostva Vir nalazi se malo, ušuškano mesto, Lučica. U prošlosti je ovo bila samo mala luka gde su se vezivali čamci, ali se, vremenom, razvija u naselje. Sada ovde ima veliki broj apartmana, restorana i kafića u kojima se turisti i posetioci mogu odmarati i uživati u ukusnoj virskoj kuhinji i osveženjima.

Plaža Lučica

Mesto je najpoznatije po svojoj uređenoj i ograđenoj plaži. Sama obala je betonska, a morsko dno sačinjeno i od šljunka i od peska. Pokraj plaže ima drveća koje upotpunjava morski pejzaž, klupa, na kojima posetioci mogu da odmore i posmatraju okolna dešavanja, ili pak samo uživaju u toplom suncu i mirišljavom morskom vazduhu. Tu su i nezaobilazni sportski sadržaji kao što su pedalino, skuteri, čamci kojima se gosti mogu zabaviti ukoliko im dosadi ležanje na plaži. Ukoliko posetioci ove plaže ogladne ili ožedne, mogu posetiti jedan od restorana ili kafića na plaži, a tu su i disko klub, za ljubitelje noćne zabave.

Plaža Žitna uvala

Ukoliko pak poželite da promenite okruženje, u neposrednoj blizini se nalazi plaža Žitna uvala, interesantnog polukružnog oblika, sa potpuno peščanim morskim dnom. Obala je mešovita i sastoji se kako od kamenčića, tako i od betona, a pokraj plaže se turisti mogu okrepiti kafom ili picom u obližnjem kafe baru ili piceriji. Sa druge strane, najbliža plaža je Mala Slatina, 300 metara dugačka i takođe betonirana. I ovde se nalazi lep drvored i klupe, a od sunca se takođe možete skloniti u piceriji ili obližnji kafić.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Lučica
Rent-A-Car - LučicaIzleti/Ekskurzije - Lučica
Drugi gradovi Ostrvo Vir