Destinacije :: Splitska regija ::

Lokva Rogoznica je naselje u predgrađu Omiša, od kojeg je udaljena oko 7km. Smeštena na dugačkoj i bajkovitoj omiškoj rivijeri, Lokva je danas klasično turističko mesto, čiji su se stanovnici u prošlosti bavili stočarstvom, vinogradarstvom i ribarstvom, dok u poslednje vreme velike prihode ekonomija naselja ima od turizma. Udaljena je oko 30km od Splita i 25km od Makarske.

Naselje leži na obroncima omiške Dinare, a od znamenitosti ističu se župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, kao i crkvica Svetog Vida iz 14. veka na vrhu planine (639 m nadmorske visine), do koje je uređen pešački put idealan za sve uzraste planinara i ljubitelja prirode. Padine su ogoljene, zbog požara koji je bio u prošlosti, a celo naselje se vremenom spuštalo ka moru i na taj način dobilo današnji izgled. Konobe, kafići, prodavnice i turistički centar stoje vam na usluzi i tu su da upotpune ugođaj.

Manifestacija „Ribarske večeri“

Od manifestacija u Lokvi najpoznatije su „Ribarske večeri“ koje se odvijaju svake godine u avgustu uz mnoštvo zabave i razonode. Uz kvalitetne riblje specijalitete, ovde možete probati i vrhunska vina.

Plaže u Lokvi Rogoznici

Plaže u Lokvi Rogoznici i okolini su uglavnom šljunkovite, a ima i nekoliko peskovitih kojima se posebno vesele najmlađi, jer se ovde do mile volje mogu igrati u pesku. Osim čistog mora i lepih kupališta, predio Lokve Rogoznice obrastao je borovom šumom pa se u uvalama s plažama uvijek može naći hladovine.

Plaža Artina

Najpoznatija plaža Lokve je Artina. Ova poludivlja peščana plaža sa svojim rastinjem daje preko potreban hlad za vreme letnjeg sunca, a njena podloga čini je idealnom za porodice sa decom. Na plaži postoji spasilačka oprema, kao i oprema za prvu pomoć, osmatračnica, toaleti, tuševi, mesta za presvlačenje. Radno vreme spasilačke ekipe je od 10 ujutru do 18 časova. Ostale plaže koje se nalaze u samom mestu su šljunkovite ili peščane i na svakoj se podrazumeva boravak i organizacija ležaljki, suncobrana u sopstvenoj režiji.

Poznate turističke lokacije u blizini mesta Lokva Rogoznica

Zbog blizine Makarske i Omiša, gosti mogu uživati u brojnim sportovima, posetiti brojna okolna izletišta i upoznati kulturno nasleđe ovog fascinantnog kraja. Iz Omiša svakodnevno kreću izletnički brodići ka ostrvima Brač i Hvar, ali i za Radmanove Mlinice, Makarsku i Vruju. Za one željne zabave, tu je odličan provod u nekom od brojnih noćnih klubova i barova Omiša.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Lokva Rogoznica
Rent-A-Car - Lokva RogoznicaIzleti/Ekskurzije - Lokva Rogoznica

Drugi gradovi Splitska regija