Destinacije :: Splitska regija ::

Na mestu gde se planina Bikovo sreće s Jadranom, na glavnoj magistrali, ušuškana među borove šume pored same obale, nalazi se letovalište Krvavica. Ovo je malo mesto na pola puta između svojih renomiranih komšija, Baške Vode sa jedne, i prelepe Makarske sa druge strane.  Sa stotinak kuća i nešto više od 200 stanovnika, Krvavica ubrzano postaje priželjkivana letnja destinacija za sve koji svoj mir i tišinu, a u isto vreme ne želeći da žrtvuju bogat noćni život.

Krvavica je poznata po velikoj osunačnosti i svojim prirodnim lepotama, a posebno po svojim predivnim prirodnim stenovitim plažama-uvalama, sa kristalno prozirnom vodom i borovim šumicama u pesku.

Ključ Kuk (ili Babin zub) – Simbol Krvavice

Simbol mesta je Ključ Kuk, visoka prirodna stena neobičnog oblika koja nadvisuje Krvavicu, i nezaobilazno je mesto za sve turiste, kao i čest motiv na razglednicama. Iako se stanovništvo bavi i stočarstvom, ribarstvom i trgovinom, glavna privredna delatnost ovog mesta danas je turizam. Tokom godine Krvavicu poseti veliki broj turista željnih pre svega mirnog odmora i dobre hrane, a jedina „buka“ dopire od morskih talasa, galebova i cvrčaka.

Krvavica poseduje predivne plaže

Drugi, nezaobliazni simbol Krvavice su njene divne plaže. Od glavne plaže, na kojoj ćete naći i kafiće, i restorane, i gde ćete moći da iznajmite plažne garniture, postoji niz manjih plaža, od kojih su neke u uvalama tako malim da jedva ima prostora za peškir – pravi dragulji za sve koji od kod plaže najviše cene priodne lepote, čistoću i mir.

Krvavica je sa Makarskom i Baškom Vodom povezna pešačkom stazom

Ove plažice možete naći uz obalu ako krenete u šetnju, a odavde imate kuda i da šetate: pored magistralnog puta, Krvavica je sa Makarskom i Baškom Vodom povezna i starim putem, koji sada namenjen biciklistima ili pešacima. Ovim šetalištem možete stići do Makarske za oko sat vremena, dok je Baška Voda udaljena nešto više – oko 6 kilometara. I čitavo ovo šetalište vodi pored mora i borovih šuma, plaža koje mogu biti mali privatni raj samo za vas.

Napravite izlet do Makarske

Ukoliko ste se uželeli večernjeg provoda, meštani će vam svakako rado preporučiti da izađete do Makarske ili Baške Vode, gde ćete moći da obilazite kafiće, pabove, barove, restorane, plažne barove, diskoteke. Svakako ukoliko se zateknete u Krvavicama, odvojte jedan dan da posetite Makarsku i njene istorijske i kulturne spomenike, jer je ovo veliki i važan, a pre svega lep turistički grad, sa izuzetnom ponudom, ali i bogatom kulturom i istorijom, i nezaboravnom rivom.

Napravite izlet do Baške Vode

Baška Voda, na drugoj strani, može vam ponuditi i druge vrste plaža, i sebi svojstven mediternaski duh, drugačiju atmosferu i neke od najboljih ribljih resotrana na primoriju. Do oba grada možete stići i brodićima, te nemojte propustiti priliku da vidite i Krvavicu i ovaj deo Jadranske rivijere sa pučine.

Krvavica nudi široku turističku ponudu

Kao i sva mesta na moru, i Krvavica ima svoje šetalište uz obalu mora, ukrašenu palmama, bogatog mediteranskog duha. Lokalni restorani sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Što zbog svojih atraktivnih pozicija na samoj obali mora ili u borovoj šumi, što izvrsnim i visoko ocenjenim specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje. Akcenat je na različitim dalmatinskim jelima, morskoj i rečnoj ribi i plodovima mora vrhunskih kulinara. Pored restorana, na šetlaištu uz more, naći ćete i niz šarmantnih kafića savršenih za predah, kafu ili piće uz zalazak sunca.

Marina u Krvavici

U ovom malom mestašcetu nalazi se i sasvim lepa i velika marina, u kojoj često možete videti različite bordiće, ali i luksuzne jahte. Ukoliko ste ljubitelj, u marini možete i iznajmiti brodiće i jedrilice, kao i opremu za druge aktivnosti na vodi, jer ova marina pruža celokupnu lučku i čarter uslugu.

Krvavica pored hotelskog i pansionskog smeštaja ima i lep kamp

Turistička ponuda Krvavice zasnovana je uglavnom na privatnim smeštajim jedinicama različitih kategorija, i sasvim izvesno ćete ovde moći da pronađete svoj idealan apartman. Ne treba zaboraviti ni to da ovde postoji i jedan izuzetno lepo uređen kamp, koji pruža vrhunske usluge svima koji najviše vole da svoj smeštaj ponesu sa sobom. Tu ćete tu naći i bungalove, priključke za struju, tuševe i česme i sve što je potrebno da bi vaš boravak ovde bio što ugodniji. Sam kamp raspolaže sa oko 150 mesta, ba ume da bude veoma zabavno i prepuno zanimljivih ljudi koji će rado podeliti svoja iskustva sa vama.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Krvavica
Rent-A-Car - KrvavicaIzleti/Ekskurzije - Krvavica

Drugi gradovi Splitska regija