Destinacije :: Riječka regija ::

Smešteno preko puta ostrva Krk u Kvarnerskom zalivu, ovo malo turističko i ribarsko naselje pruža se na slikovitoj Crikveničko-Vinodolskoj rivijeri. Kao slabo naseljeni pojas obale u podnožju planine Velebit, Klenovica je svojim jedinstvenim topografskim sadržajem privukla veliku pažnju turista. Nalazi se 10 km južno od Novog Vinodolskog, a veći grad u okolini je Rijeka do koje ima oko 30km.

U Klenovici postoje marketi, nekoliko konoba, kafići, benzinska pumpa i kamp. Ovde se može videti dvorac porodice Frankopan i nekoliko lepih crkvica, kao i par vrednih istorijskih spomenika. Ljubazni domaćini nude specijalitete domaće kuhinje i blisko upozanvanje sa načinom života ovog interesantnog mesta. Letovalište nudi jednake mogućnosti i za aktivan, ali i za miran opuštajući odmor.

Obala Klenovice

Obala Klenovice ima divne peščane i šljunkovite plaže sa mnogo dnevnih sadržaja. More je kristalno čisto, a uvalice Žrnovnica i Povile privlače sve koji traže oazu mira, kao i predah od užurbanosti i stresa svakodnevnog života. Glavna specifičnost uvale Žrnovica su izvori slatke vode u moru, ukrašeni jatom labudova koji priređuju jedinstven prizor u Jadranskom moru. U svoje dnevne aktivnosti svakako se mogu uključiti i razgledanje znamenitosti i izleti u okolini, peške ili brodom. Vodeni sportovi, jedrenje, sportski ribolov i plivanje su zastupljeni i pristojno razvijeni. Na mnogim plažama postoji i pristup za invalide.

Klenovica kamp se nalazi na šumovitom brežuljku. Do 400 metara duge šljunkovite plaže sa stenovitim i betonskim delovima vodi staza kroz divne prirodne predele. Uz vodene sportove, kamp svojim gostima pruža i usluge krstarenja kvarnerskim akvatorijumom.

Klenovica nije mesto burnog noćnog života

U Klenovici ne postoje noćni klubovi, ali su zato mogući izleti na brojna obližnja mesta u Kvarnerskom zalivu. Tu se pre svega misli na ostrva Krk, Cres, Lošinj, Pag i Rab, kao i mesta uz rivijeru: Crikvenica, Novi Vinodolski, Povile i Smokvica.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Klenovica
Rent-A-Car - KlenovicaIzleti/Ekskurzije - Klenovica

Drugi gradovi Riječka regija