Destinacije :: Riječka regija ::

Sve je tu u Ičićima. Čisto i bistro plavo more, da se u njemu rashlađujete i brčkate, kao i sitan pesak da vam masira stopala. Tu je i planina, da upija deo letnje žege, ulepšava pogled, a njene šume da vam obezbede čist vazduh. U Ičićima stalno borave mir, tišina i spokoj malog mesta.

Takođe, u blizini, na samo 2km je veliki turistički centar Opatija, pun različitih sadržaja, raznovrsnih restorana koji nude specijalitete lokalne kuhinje, a tu su i brojne kulturne i istorijske znamenitosti koje vas neće ostaviti ravnodušnim.

Ičići su malo turističko mesto na opatijskoj rivijeri, u Kvarnerskom zalivu, u podnožju planine Učka, koja je zbog svoje izvanredne lepote proglašena parkom prirode. Može biti izvor velikog zadovoljstva ukoliko se odvažite na šetnju i upoznavanje ove lepotice.

U blizini Ičića se nalazi srednjevekovni grad Veprinac

Iz Ičića se pruža prekrasan pogled na dva najveća hrvatska ostrva Krk i Cres koja se nalaze na ulazu u Kvarnerski zaliv. U blizini ovog mestašca, prema planini, smešten je mali srednjovekovni gradić, Veprinac, sa svojim brojnim i posete vrednim znamenitostima, kao što su neobična Gradska vrata, župna crkva svetog Marka, iz XVI veka i sa odvojenim zvonikom, vidikovac sa fenomenalnim panoramskim pogledom na čitav zaliv, Brituh, i druge.

Ovaj gradić je od posebnog značaja i za Ičiće, budući da se drvo koje je u srednjem veku dopremano za njegovu izgradnju istovarivalo u luci u Ičićima i doprinelo tome da ona bude značajna i dan danas. Ovu tradiciju Ičića kao luke upotpunila je i osavremenila današnja marina koja se tamo nalazi, koja je, pored slikovitog pogleda na taj deo mora značajna i za razvoj turizma u ovom mestu.

Vila Münz (1903. godina)

U Ičićima se nalazi i jedna od poznatih secesijskih vila, na opatijskoj rivijeri, vila Münz, iz 1903. godine. Pomenuta marina se upravo nalazi ispod nje.

Čuveno šetalište pokraj mora – Lungomare

Kroz ovo mestašce prolazi i čuveno šetalište pokraj mora, takozvano Lungomare, omiljena trasa za zaljubljene parove i ljubitelje romantičnih šetnji. Još davne 1885. godine izgradio ga je austrijski car Franjo Josip, po kome nosi i ime. Čitavo šetalište dugačko je oko 12km i povezuje gradiće Voloski i Lovran, dok se Ičići nalaze na gotovo pola puta.

Gosti će u Ičićima naići na izuzetno gostoprimstvo, bogatu gastronomsku ponudu, brojne sportske i rekreativne sadržaje i uopšte, veoma prijatnu i opuštajuću atmosferu.

Plaža letovališta Ičići

Plaža u ovom mestašcu je, kao što potvrđuje i prestižna Plava zastavica koju zaslužuje iz godine u godinu, izuzetnog kvaliteta. Sa jedne strane je omeđana savremenom marinom, dok se na drugoj, u tradicionalnoj lučici nižu manje barke koje Ičićima daju tradicionalniji izgled.

Plaža je mešovito peščana i betonirana, lepo uređena i organizovana, a na njoj zahvaljujući igralištima sa toboganima i postepenom ulazu u more, mogu posebno uživati deca. Odraslima je na raspolaganju veliki broj kafića i restorančića u kojima se mogu osvežiti i okrepiti, a ima i nekoliko prodavnica prehrambenih i drugih proizvoda.

Ipak, i odrasli se mogu baviti sportovima na ovoj plaži. Tu je odbojka na pesku, badminton, teren za fudbal, a u moru je određen prostor za badminton. Takođe, ako su raspoloženi za nešto „ležernije“ sportove, mogu iznajmiti ležaljke i suncobrane i uživati u sadržajima koji su im na raspolaganju zahvaljujući besplatnom bežičnom internetu koji je na plaži takođe dostupan.

Tu su i spasioci, a naravno i WC, tuš kabine i kabine za presvlačenje. U letnjim mesecima turisti mogu koristiti i usluge Autokampa Ičići koji je smešten u blizini plaže, nedaleko od teniskih terena.

Plaže Kvarner i Peharovo

U Lovranu, nadomak Ičića postoje dve plaže. Ime jedne je Kvarner, mešovito je betonska i peščana, dok se na njenom zapadnom delu smestila šljunkovita plaža Peharovo, ispod samog šetališta Lungomare. Na njoj ima dosta hlada te je pogodna za decu. Obe plaže su uređene i na njima se mogu iznajmiti ležaljke, suncobrani, ima kafića i restorančića, te sportskih i rekreativnih sadržaja.

Plaža Medveja

Pored ove, u okolini Opatije ima još mnogo divnih i primamljivih plaža kao što su plaže Medveja, sa brojnim ugostiteljskim objektima, iz kojih će vas ljubazni konobari poslužiti i ako ostanete u svojim ležaljkama i akva parkom, zatim 2km dugačka, jedna od najlepših šljunkovitih plaža Jadrana u Mošćeničkoj Dragoj i druge.

Manifestacije koje se održavaju u Ičićima

U Ičićima se svake godine održava nekoliko kulturno-zabavnih manifestacija među kojima je najznačajnija festival dokumentarnog filma – Liburnia film festival. U ovom mestu se tokom leta organizuju i poznate ribarske fešte na kojima će se posetioci, uz ukusnu morsku hranu i dobru muziku sigurno dobro provesti.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Ičići
Rent-A-Car - IčićiIzleti/Ekskurzije - Ičići

Drugi gradovi Riječka regija