Destinacije :: Susak ::

Ostrvo Susak je karakteristično po specifičnom govoru i narodnoj nošnji, a na njemu postoje samo dva naselja – Gornje i Donje Selo koja su povezana sa troje različitih stepenica. Donje Selo je inače nešto mlađe od svog suseda Gornjeg Sela.

Uvala Spiaža je najveća uvala na ostrvu i na njenoj zapadnoj obali je smešteno Donje Selo. Ovde ćete naći nekoliko prodavnica, radnji, kafića kao i poštu. Restorani su smešteni uz obalu, ali i po obodu naselja. Lekoviti pesak koji je poput pudera, deluje na plodnost kod žena, a čini čitavu podlogu na ostrvu. Na plaži možete iznajmiti suncobrane, ležaljke, pedaline. Uz plažu se nalazi nekoliko kafića gde možete pobeći od najjačeg sunca i uživati u omiljenom hladnom napitku ili sladoledu. Plićak se ovde prostire daleko u more, što je čini pogodnom za decu.

Uvale na ostrvu

Uvale Bok i Spiaža nalaze se jedna do druge i iste su po reljefu, dok su razlike velike. U uvali Bok nema kafića i ostalog sadržaja, a nudizam je dozvoljen. Sledeća uvala Baldarka je smeštena zapadno od Donjeg Sela, prepuna je malih uvalica i zgodnih mesta za kupanje. Od Donjeg Sela ima 20 minuta hoda.

Osmanova poslastičarnica

Dok ste u Donjem Selu obavezno posetite Osmanovu poslastičarnicu, jedan od simbola ovog mesta tokom letnjih dana. Tačnije, službeni naziv poslatičarnice je “Susak’‘, ali to ime ovde niko ne koristi. Umesto toga svi obično kažu “vidimo se kod Osmana”. Već sigurno pogađate da se vlasnik zove Osman. Ovde možete probati sladoled i druge slatke poslastice, a imaju i prilično dobar burek.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Donje Selo
Rent-A-Car - Donje SeloIzleti/Ekskurzije - Donje Selo



Drugi gradovi Susak