Destinacije :: Zadarska regija ::

Diklo je malo priobalno mesto u srcu Dalmacije, severozapadno od grada Zadra. Ovo lepo letovalište svoju ekskluzivnost duguje upravo Zadru i naravno infrastrukturi koje poseduje ovo čitavo područje. Diklo je odredište koje se, zbog lepih i lako dostupnih kupališta, preporučuje porodicama sa decom, a prisutnost sportskih terena ga čini zanimljivim i sportistima. Severno, uz obalu, se nalaze letovališta Kožino i Petrčane, tako da pešačenje noću prestavlja uvek zanimljiv događaj.

Plaže u Diklu

Plaže u Diklu su uglavnom šljunkovite i opremljene svim pratećim sadržajima. Oni željni provoda i noćnih izlazaka mogu se zabaviti u obližnjem Zadru. Ljubitelji gastronomije u delikatesima ovoga kraja mogu uživati u restoranima koji se nalaze kako u samom mestu tako i na obodu i dalje. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu ne propustite posetu obližnjem Vranskom jezeru, Nacionalnom parku Plitvice, Nacionalnom parku Krka, kao i Nacionalnom parku Kornati.

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka možete posetiti tokom cele godine. Vodopadi na ovoj reci su prirodni fenomen i prizor vredan gledanja i dokumentovanja. Posebno se ističu dva kulturna spomenika: franjevački manastir na ostrvcetu Visovac, kao i Manastir Krka. Visovac je ostrvo u sred istoimenog jezera prepuno stabala, šarenog cveća, voća i povrća koje se godinama unazad obrađuje i uređuje.

Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati, sastoji se od 89 ostrvaca i sa svojim bistrim morem, obiljem sunca, brojnim uvalama, zalivima i lučicama nezaobilazno je odredište nautičara i važi ujedno za jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Park prirode Vransko jezero

Park prirode Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. To je neobičan i izvanredan spoj kopna i vode koji pruža utočište najraznovrsnijim biljkama i životinjama.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera jedan je od najposećenijih Nacionalnih parkova u Hrvatskoj. U parku se možete opustiti i uživati u pešačenju, planinarenju, vožnji električnim brodom i vozom, vožnji biciklom, skijanju i veslanju.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Diklo
Rent-A-Car - DikloIzleti/Ekskurzije - Diklo
Drugi gradovi Zadarska regija