Destinacije :: Šibenička regija ::

Ljupko mediteransko mestašce Brodarica, zbog pretežno porodičnih vila i apartmana kojima raspolaže, idealno je za mirni, porodični odmor, a nalazi se na samo 5 kilometara od grada Šibenika. Prostire se na nekoliko kilometara duž obale, i okrenuta je prema 9 ostrva i ostrvca, koji zajedno čine prelepu lagunu, kao stvorenu za pravo letnje uživanje.

Ostrvo Krapanj i Morinjski zaliv

Najznačajnije ostrvo, svega 300 metara udaljeno od kopna, naziva se Krapanj, a nekada je na njemu bilo više stanovnika nego u Brodarici, na kopnu. Danas, u Brodarici živi oko 3.000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom ili pronalaženjem i preradom morskih sunđera. Jadranski sunđer je poznat po svojoj lepoti i kvalitetu. U blizini se nalazi i Morinjski zaliv, u kome se mreste ribe.

Kada sa broda, ili sa jednog od obližnjih ostrva posetioci ugledaju Brodaricu, iznenadiće ih sklad i umirujuće dejstvo koje će kombinacija bistro plave vode i gustog zelenila na njih imati. Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi obala obiluje borovim šumama i niskim rastinjem koje, pored toga što obezbeđuje hlad, gostima daruje onaj nezaboravni mediteranski miris, koji vremenm postaje pravi sinonim za more.

Šetalište Lungomare

Duž obale Brodarice prostire se dugačka promenada, šetalište, ili kako je meštani nazivaju Lungomare, duž koje ima puno kafića, restorana, konoba, barova, štandova i prodavnica, koji turistima mogu upotpuniti vreme, gde se mogu osvežiti, probati neki od izuzetno spremljenih riblljih, i ostalih dalmatinskih specijaliteta i vina, ili se častiti nekim od zanimljivih morskih suvenira. U blizini ovog mesta nalaze se nacionalni parkovi Krka i Kornati.

Plaža Rezalište

Plaže u blizini Brodarice su uglavnom peščane, šljunkovite, betonirane i kamenite, a do mnogih od njih može se stići samo brodićem. Rezalište je šljunkovita plaža, najpoznatija u Brodarici. Pored nje se nalazi veliko parkiralište, a tu su i bar na plaži, kafići u kojima se turisti mogu osvežiti i popiti kafu. Na plaži se mogu iznajmiti ili koristiti brojni rekviziti za sportove na moru, kao i druge sportske aktivnosti.

Lekovito blato

Severni deo brodaričkog zaliva bogat je naslagama lekovitog blata, tako da je i zdravstveni turizam ovog područja u povoju, a posetiocima svakako preporučujemo da iskoriste ovu pogodnost kako bi unapredili svoje zdravlje.

Crkva gospe od Zdravlja

Crkva gospe od Zdravlja relativno je „mlada“ crkva, s obzirom na to da se sa njenom izgradnjom započelo tek 1981. godine. Crkva je jednostavna, ali estetski skladna. Izgrađena je nakon što je puno meštana sa ostrva, prešlo da živi na kopnu. Veliki drveni reljef koji prikazuje devicu Mariju sa Isusom, naknadno je ukrasio zid iza oltara.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Brodarica
Rent-A-Car - BrodaricaIzleti/Ekskurzije - Brodarica
Drugi gradovi Šibenička regija